Wejdź na stronę główną

Kemping Les Genêts ****

Informacje ogolne

Kemping Les Genêts (Salles-Curan, Aveyron), położony jest nad jeziorem. Kemping posiada wyznaczone, z cieniem, bez cienia i stanowiska z cieniem. Les Genêts leży w pobliżu plaży piaszczystej. Istnieje możliwość wynajęcia namiotów, przyczep stacjonarnych i bungalowów. Na kempingu znajduje się plac zabaw i teren sportowy.

Pokaż więcej

Na kempingu Les Genêts obowiązują następujące zasady odnośnie zwierząt:
- Pies(psy) dozwolony(e) poza sezonem (na smyczy)
- Pies(psy) dozwolony(e) w sezonie letnim (na smyczy)

Dla amatorów aktywnego wypoczynku kemping oferuje program wycieczek i wycieczki piesze z przewodnikiem. Kemping oferuje program animacyjny. Po dniu pełnym wrażeń można zrelaksować się w basenie z masażem wodnym. Na kempingu znajduje się basen odkryty i brodzik dla dzieci. W pobliskiej okolicy można kąpać się w jeziorze. Przy Les Genêts dozwolone jest uprawianie windsurfingu i jazdy na nartach wodnych.

Nie trzeba codziennie gotować, ponieważ na kempingu znajduje się snack bar, pizzeria i restauracja z małą kartą. Na kempingu można również dostać świeży chleb. Możliwe jest korzystanie z Internetu, ponieważ obecny jest punkt Wi-Fi.

www.camping-les-genets.fr

Także w aplikacja ACSI Kempingi Europa

Cena wytyczna 36,60 €
Zniżka poza sezonem z kartą CampingCard ACSI

Korzystne wakacje na kempingu poza sezonem letnim z CampingCard ACSI

Podczas poszukiwania odpowiedniego kempingu mozesz natrafic na niebieskie logo CC. Oznacza to, ze dany kemping akceptuje karte kempingowa ACSI (CampingCard), dzieki której otrzymasz znizke na noclegi poza sezonem letnim. Firma ACSI jest inicjatorem tej karty, dzieki której urlopowicze moga poza sezonem letnim nocowac na ponad 3330 kempingach po zredukowanych, stalych cenach.

Korzysci

  • Op til 50% rabat! Med dit CampingCard ACSI overnatter du til en af de fire faste lave priser ekstra fordelagtigt på de smukkeste campingpladser i Europa.

  • 3330 campingpladser, inspicerede af ACSI! Med dit CampingCard ACSI kan du overnatte på 3330 campingpladser i over 21 europæiske lande.

  • Camper fordelagtigt med (børne)børnene. På over 650 campingpladser er det inkluderet i CampingCard ACSI prisen at måtte medbringe 3 børn (under 6 år). Gå til webshoppen.


Okres funkcjonowania kempingu + twój okres wakacji

marca 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
kwietnia 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
maja 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
czerwca 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
lipca 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
sierpnia 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
września 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
października 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
listopada 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
grudnia 2018
pon. wt. śr. czw. pt. sob. niedz.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

31 Kemping otwarty

31 Kemping zamknięty

31 Wybrana data

Detail information about this campsite

J.G. Creemers

Ten inspektor odwiedza co roku Kemping Les Genêts i sprawdza ten kemping pod względem 200 udogodnień i innych punktów. Inspektor jest pracownikiem ACSI i nie pracuje dla kempingu.

- Inspektor Pan J.G. Creemers
J.G. Creemers

Inspektor Pan J.G. Creemers

Zadzwoń do tego inspektora

Zadzwoń +31(0)495652097
Trwa ładowanie, prosimy o cierpliwość…

Średnia ocena: 7,7

Dodaj ocenę
Sanitariaty
7,7
Personel
7,9
Stosunek ceny do jakości
7,4
Przyjazność dla dzieci
7,7
Rozrywka
6,8
Obiekty sportowe
7,3
Basen
7,7
Obiekty gastronomiczne
6,7
Okolica
7,6

Alfred Lohman, na tym kempingu w września 2014

8,5

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Seniorzy

Genoten van het meer en de mogelijkheden om te kunnen suppen, kajakken en windsurfen. Uiterst vriendelijk personeel. Plekken zijn voor campers soms lastig te benaderen.

Marco, na tym kempingu w lipca 2013

7,9

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Rodziny z dziećmi od 4 do 12 lat

Prachtig gelegen aan meer Lac de Pareloup, niet al te grote camping. Ontvangst is zeer vriendelijk.
Voor kinderen is er van alles en nog wat te doen: zwembad, zwemmen/watersporten in het meer, speeltuin, spingkussen, voetbal/sportveld.
Minpunten: het sanitairgebouw was te klein voor het aantal plaatsen. Er waren daardoor te weinig WC's en douches tijdens de drukke momenten. Ook hadden ze de nare eigenschap om tijdens de spitsuren te gaan schoonmaken. Omdat niet iedereen het fatsoen had om de douches na gebruik droog te trekken was het sanitairgebouw de hele dag één smerige bende (water/zand/modder/urine).
De camping ligt zo'n 30 kilometer van grote supermarkten en bezienswaardigheden vandaan. Houd er dus rekening mee dat je minimaal een half uur/drie kwartier in de auto zit voor je boodschappen e.d. In Salles Curan is wel een kleine SPAR te vinden maar die heeft beperkte openingstijden.

M. Moes, na tym kempingu w czerwca 2013

7,6

Tłumaczenie Google

Deze beoordeling is als enquete afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

Fam. Garson, na tym kempingu w sierpnia 2011

8,0

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Rodziny z dziećmi do 4 lat

Een erg leuke camping. Met kleine kinderen is de speeltuin met springkussen ideaal. En met mooi weer natuurlijk het zwembad in! Een superluxe stacaraven, met vaatwasser. Erg netjes allemaal. Het restaurant heeft niet veel te bieden en als je ergens naartoe wilt moet je altijd ver weg gaan.
Verder kwamen wij de 2 en 1 na laatste week van het seizoen. Je merkte dat men echt al aan het afsluiten was en dat is toch minder gezellig.

Eddy Stas, na tym kempingu w sierpnia 2011

8,3

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Grupa przyjaciół

Kleine gezellige camping, waar de mensen heel vriendelijk zijn. Het is ook een kindvriendelijke camping en de animatie is dan ook vooral naar de jeugd gericht en ook in het nederlands. De discotheek staat net buiten de camping en hier heb je dus niet veel hinder van. De menu kaart is beperkt, maar wat ze serveren is lekker en niet te duur. Het brood is iedere morgen oven vers en erg lekker. Het enige nadeel van de locatie is dat je van alles redelijk ver verwijderd bent. Toch is dit een camping waar ik nog eens terug wil komen.

R. Merks, na tym kempingu w lipca 2011

7,7

Tłumaczenie Google

Deze beoordeling is als enquête afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

Douma, na tym kempingu w lipca 2011

7,7

Tłumaczenie Google

Deze beoordeling is als enquête afgenomen door onze inspecteur op de camping zelf.

Peters, na tym kempingu w lipca 2011

4,9

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Rodziny z dziećmi od 4 do 12 lat

Wij zijn vorig jaar met 3 kinderen 3 weken op de camping geweest. Er is echt niks te beleven op de camping. En de omgeving ook niet. Moet je eerst 30 min rijden. Natuurlijk hadden we pech met het weer. Dat was overal zo. Maar ook dan probeerde ze niet iets extra's te doen. De kinderen hebben 3 weken op het luchtkussen gezeten. En dat was het. Ook 's avonds niks te beleven. Nee, het ziet er leuk uit. Maar voor ons niet meer.

Informacje ogolne

Cena orientacyjna 1
36,60 €
Cena orientacyjna 2
52,10 €
Okres otwarcia
05-05-2018 do 16-09-2018
Powierzchnia
3 ha
Położenie na wysokości
806m
Ilość stanowisk przejściowych
163 (80 - 100m2)
Ilość stanowisk stałych
68
Ilość obiektów do wynajęcia
68
Kemping odpowiedni dla niepełnosprawnych
Tak

* Udogodnienia wyróżnione grubą czcionką nie są wliczone w cenę noclegu. Należy za nie dodatkowo zapłacić. (Nie oznacza to, że udogodnienia, które nie są wyróżnione grubą czcionką są za darmo!)

Popularne udogodnienia
  • Basen odkryty
    • powierzchnia:210 m2
    • Ogrzewany:Tak
  • Ilość psów w sezonie (na smyczy)
    • Maks. ilość:2
  • ACSI Club ID akceptowana jako legitymacja
  • Przyczepy stacjonarne
    • ilość:50
Internet
  • AcsiCampsite\Entity\Facility\Facility:name:447
    • Typ:3G
  • Strefa WiFi
    • strefa WiFi wolny
W recepcji
  • ACSI Club ID akceptowana jako legitymacja
  • Polecana rezerwacja w sezonie
  • Akceptowane karty kredytowe
    • karta kredytowa:mastercard | visacard
  • Możliwość płatnoćci kartą bankową/kartą Ma
  • Recepcja dostępna dla osób niepełnosprawnych
  • Języki, w ktorych można się porozumieć w recepcji (w sezonie)
    • języki:niemiecki | angielski | hiszpański | francuski | holenderski
Regulamin kempingu
  • Ilość psów w sezonie (na smyczy)
    • Maks. ilość:2
  • Ilość psów poza sezonem (na smyczy)
    • Maks. ilość:2
  • Przyczepa dozwolona
  • Namiot dozwolony
  • Dozwolony dodatkowy (mały) namiot
  • Samochody kempingowe dozwolone
  • Grillowanie dozwolone
    • typ grilla:prąd | gaz
  • Dozwolona własna łódź
    • Łódź motorowa (długość: 10 m)
    • Łódź żaglowa (długość: 10 m)
Psy
  • Ilość psów w sezonie (na smyczy)
    • Maks. ilość:2
  • Ilość psów poza sezonem (na smyczy)
    • Maks. ilość:2
Sanitariaty
  • Umywalki: ciepła woda
  • Umywalki: zimna woda
  • Kabiny z umywalką: ciepła woda
  • Kabiny z umywalką: zimna woda
  • Sanitariaty dla dzieci
  • WC
  • Obecny papier toaletowy
  • Sanitariaty rodzinne
  • Punkt opróżniania toalet chemicznych
  • Kombinacja WC-prysznic (min. 2.15 m x 2.15)
  • Prysznice: ciepła woda
  • Prysznice: zimna woda
  • Zaplecze sanitarne dla niepełnosprawnych w tym samym budynku co dla innych wczasowiczów
  • Sanitariaty dla niepełnosprawnych otwarte tylko dla osób niepełnosprawnych
  • Babyroom
  • Kran bez przycisku
Grunt i roślinność
  • Miejsca z cieniem
  • Stanowiska z cieniem
  • Miejsca bez cienia
  • Stanowiska wydzielone
  • Teren trawiasty
  • Grunt piaszczysty
Pranie, zmywanie, gotowanie
  • Zlewy do mycia naczyń: ciepła woda
  • Zlewy do mycia naczyń: zimna woda
  • Pralka(i)
  • Zlewy do prania ręcznego: ciepła woda
  • Suszarka(i) bębnowa
  • Warunki do prasowania
Jedzenie, picie i produkty spożywcze
  • AcsiCampsite\Entity\Facility\Facility:name:441
    • AcsiCampsite\Entity\Facility\Property:property:2009:01-07/08-09
  • Swiezy chleb dostepny na kempingu
  • Sklep spożywczy z dużym asortymentem
    • okres:01-06/16-09
  • Sklep/supermarket jednopoziomowy lub z rampą podjazdową
  • Restauracja (ograniczony wybór)
    • okres:23-06/09-09
  • Stołówka/restauracja jednopoziomowa lub z rampą podjazdową
  • Bar szybkiej obsługi
    • okres:01-07/08-09
  • Pizzeria
    • okres:23-06/09-09
  • Posiłki na wynos
    • okres:23-06/09-09
  • Bar
    • okres:02-07/16-09
  • Zamrażarka do elementów chłodzących
  • Możliwość wymiany butli gazowych
Do wynajęcia na kempingu
  • Przyczepy stacjonarne
    • ilość:50
  • Bungalowy/domki letniskowe
    • ilość:11
  • Namioty
    • ilość:7
  • Lodówki
  • Rowery
  • Rowery górskie
  • Łódki
  • Kajaki
  • Rowery wodne
  • Lodzie motorowe
Pływanie
  • Basen odkryty
    • powierzchnia:210 m2
    • Ogrzewany:Tak
  • Brodzik dla dzieci (od 1 do 3 lat, <40cm)
    • powierzchnia:15 m2
    • Ogrzewany:Tak
  • Możliwość kąpieli w jeziorze (w odl. do 0,1 km)
Wellness
  • Wanna masazowa
Plaża
  • Plaża piaszczysta
  • Plaża trawiasta
Sporty wodne i rekreacja nad wodą
  • Możliwość wędkowania
  • Windsurfing dozwolony
  • Przystań/boja
  • Narciarstwo wodne dozwolone
  • Scuba-diving
  • Dozwolona własna łódź
    • Łódź motorowa (długość: 10 m)
    • Łódź żaglowa (długość: 10 m)
  • Żeglowanie dozwolone
  • Skarpa dla przyczep
Dla dzieci
  • Plac zabaw dla dzieci (duży)
  • Brodzik dla dzieci (od 1 do 3 lat, <40cm)
    • powierzchnia:15 m2
    • Ogrzewany:Tak
  • Program animacyjny: Dzieci (min. 2x w tygodniu w sezonie)
    • języki:angielski | francuski | holenderski
    • okres:01-07/01-09
  • Wieczorki taneczne
  • Mały dom kultury (przynajmniej 4 razy w tygodniu w sezonie)
    • języki:angielski | francuski | holenderski
  • Sanitariaty dla dzieci
  • Babyroom
  • Platforma do skakania
  • Salon gier
  • Minigolf
Sport i zabawa
  • Stól do tenisa stolowego
  • Wielofunkcyjne boisko sportowe
  • Tor do gry w jeu de boule
  • Siatkówka plazowa
  • Minigolf
Rekreacja (dorośli)
  • Animacja dla dzieci od 13 do 18 lat w&#322;&#261;cznie (min. 2x na tydzie&#324)
    • języki:angielski | francuski | holenderski
    • okres:01-07/01-09
  • Program animacyjny: Doro?li (min. 2x w tygodniu w sezonie)
    • języki:angielski | francuski | holenderski
    • okres:01-07/01-09
  • Możliwość wędkowania
  • Program wycieczek (min. 2x w tygodniu w sezonie)
    • okres:01-07/01-09
  • TV
  • Salon gier
  • Wycieczki piesze z przewodnikiem
    • okres:01-07/01-09
Położenie kempingu
  • Położony nad jeziorem (w odl. do 0,1 km)
  • Sklepy w odległości %s km
    • odległość:6 km
Dla kamperów
  • Samochody kempingowe dozwolone
  • Specjalne udogodnienia dla samochodów kempingowych
Udogodnienia przy stanowisku
  • Podłączenie do wody na miejscu lub w pobliżu (do 15 m)
  • Odprowadzenie wody ściekowej na miejscu lub w pobliżu (do 15 m)
  • Woda z kranu na miejscu lub w pobliżu (do 15 m)
  • Odpowiedni równiez dla przyczep > 5,5 m, bez dyszla
  • Możliwe podłączenie do prądu do %s A
    • Mak. prąd:10 ampère
  • Konieczna wtyczka Euro (CEE)
Rozmaitości
  • Oświetlone ścieżki i drogi
  • Spokojnie w dzień i w nocy
Address & Route

Chcesz zarezerwować miejsce na Kemping Les Genêts lub otrzymać więcej informacji? Możesz to zrobić korzystając z poniższych danych lub na stronie kempingu.

  • Kemping Les Genêts
    Lac de Pareloup
    12410 / Salles-Curan
    Francja

  • Pobierz współrzędne GPS
    Select your navigation system:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Współrzędne:

    44°11'21"N 2°46'0"E
  • Uwaga! Od 13 lipca 2015 roku dla wielu francuskich kempingów wprowadzono zakaz ustawiania własnych drogowskazów. W celu znalezienia kempingu skorzystaj najlepiej ze współrzędnych GPS.

  • Kontakt

  • www.camping-les-genets.fr

Pokaż na mapie
Ładuj
The weather on this campsite

Prognoza pogody

Pon.

21 / 05

 

Wt.

22 / 05

 

Śr.

23 / 05

 

Czw.

24 / 05

 

Pt.

25 / 05

 

Sob.

26 / 05

 

Niedz.

27 / 05

 
Max. 20.8° 19.6° 21.6° 25.3° 26.2° 26.8° 25.5°
Min. 8.9° 9.7° 9.2° 9.6° 12.3° 12.9° 13.5°
Opady 15% 40% 10% 5% 5% 10% 15%
Kierunek wiatru Płd Z Z Płd-Z ZO ZO ZO
Siła wiatru 3 2 2 2 3 4 4

Średnia temperatura

Klimat

Względna wilgotność Suma opadów (mm) Godziny słoneczne
Sty 87% 55 3
Lut 75% 43 5
Mar 72% 61 6
Kwi 76% 60 5
Maj 73% 72 7
Cze 65% 62 9
Lip 65% 44 9
Sie 66% 66 8
Wrz 73% 78 7
Paź 82% 64 5
Lis 83% 57 3
Gru 82% 80 3
Weeronline
Prośba o informacje

ACSI Eurocampings wyśle Twoje pytanie na "Kemping Les Genêts".

Uwaga! Wysyłasz pytanie o informacje. Za pomocą tego formularza nie można dokonać rezerwacji. Od teraz masz bezpośredni kontakt z kempingiem. ACSI Eurocampings nie ma wpływu na jego przebieg.

1 Prośba o informacje Co chcesz zrobić?
Zadaj pytanie:
(w języku kraju, w którym leży kemping lub po angielsku)
2 Twoje dane

3 Twoje pytanie
W jakim języku chcesz otrzymać odpowiedź? Uwaga: kemping może nie spełnić tej prośby.