Wejdź na stronę główną

Sunêlia L'Escale Saint-Gilles *****

Informacje ogolne
Cena wytyczna 47,30 €

Sunêlia L'Escale Saint-Gilles (Bénodet, Finistère), położony jest nad morzem. Kemping posiada wyznaczone i stanowiska z cieniem. Sunêlia L'Escale Saint-Gilles leży w pobliżu plaży piaszczystej. Istnieje możliwość wynajęcia namiotów i przyczep stacjonarnych. Na kempingu znajduje się plac zabaw i teren sportowy.

Pokaż więcej

Na kempingu Sunêlia L'Escale Saint-Gilles obowiązują następujące zasady odnośnie zwierząt:
- Pies(psy) dozwolony(e) poza sezonem (na smyczy)
Dla amatorów aktywnego wypoczynku kemping oferuje różne wycieczki rowerowe. Kemping oferuje program animacyjny i salę fitness. Po dniu pełnym wrażeń można zrelaksować się w saunie, basenie z masażem wodnym, łaźni i salonie piękności. Na kempingu znajduje się raj wodny, basen odkryty, basen kryty z rozsuwanym dachem, ogrzewany basen kryty i brodzik dla dzieci. Obecna jest także zjeżdżalnia wodna. W pobliskiej okolicy można kąpać się w morzu. Przy Sunêlia L'Escale Saint-Gilles dozwolone jest uprawianie snorkelingu i windsurfingu.

Nie trzeba codziennie gotować, ponieważ na kempingu znajduje się snack bar, pizzeria i restauracja z bogatym menu. Na kempingu można również dostać świeży chleb. Możliwe jest korzystanie z Internetu, ponieważ na kempingu obecny jest jeden lub więcej komputerów z polaczeniem internetowym i na 80% terenu kempingu można podłączyć się do Internetu z własnym laptopem.

7,8
Średnia ocena Zobacz 13 oceny

Detail information about this campsite

F. Scholtis

Ten inspektor odwiedza co roku Sunêlia L'Escale Saint-Gilles i sprawdza ten kemping pod względem 200 udogodnień i innych punktów. Inspektor jest pracownikiem ACSI i nie pracuje dla kempingu.

- Inspektor Pan F. Scholtis
F. Scholtis

Inspektor Pan F. Scholtis

Zadzwoń do tego inspektora

Zadzwoń +32(0)477635463
Trwa ładowanie, prosimy o cierpliwość…

Średnia ocena: 7,8

Dodaj ocenę
Sanitariaty
7,9
Personel
8,0
Stosunek ceny do jakości
7,9
Przyjazność dla dzieci
7,9
Rozrywka
8,0
Obiekty sportowe
8,2
Basen
8,2
Obiekty gastronomiczne
7,5
Okolica
7,7

Delb, na tym kempingu w sierpnia 2018

4,8

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Rodziny z dziećmi do 4 lat

Avis pertinent à lire jusqu\'à la fin svp avant votre réservation. Une étoile mise mais je ne voulais pas en mettre, seul moyen de publier mon avis.
Supplement à notre arrivée pour un bébé de 12 mois alors que le solde du séjour était payé et que notre bébé était bien notifié sur notre facture. L\'hygiène du logement à notre arrivée sale, très sale mais je laisse soin aux employés de sunelia de venir ne serait ce que sentir les rideaux du logement j\'ai du investir dans un diffuseur de parfum tellement l odeur est imprégnée et les sols étaient tellements sales que nous avons commencé notre séjour à les laver 3 fois avec une eau noire.. . Piscine dite chauffée et bien trop froide pour y baigner des enfants en bas âge. Résultat sur 15 jours de séjour avec un temps nuageux aux environs de 20 degrés pas pu nous y baigner et profiter de la piscine. Emplacement petit. Mobil home non équipé apportez votre grille pain vos épingles à linge vos porte manteaux votre barbecue votre aspirateur et j\'en passe. Terrasse semi couverte ce qui ne permet pas d en profiter lorsqu\'il fait un temps maussade. Prix des laves linge excessif 6e pour 6kgs de linge. Nous avions fait le choix de ce camping, qui se dit \"de luxe\" avec logement \"confortables\" piscine couverte et chauffée alors que tous ces éléments ne sont pas la réalité. Nous avons bien entendu payé un sejour de 15jours de 1731.18 plus le supplément à notre arrivée soit 1845.66e en Mobil home 6 personnes basique et j avais eu par mon organisme de travail une remise de 7%sur le prix !! Je vous déconseille fortement ce camping. Préférez un camping avec moins d étoiles ou vous gagnerez votre argent mais aurait au moins les prestations attendues. C\'est la première fois que je laisse un avis mais la je suis fortement déçue et écœurée. Ce camping ne cherche qu à encaisser de l argent. Je ne comprends pas avec les contrôles actuels sur la qualité l hygiène et les services qu on laisse 5 étoiles à ce camping. Une personne du camping est venue nous voir suite à cet avis et nous a dit que nous n avions pas à faire le ménage avant de partir. Ma réponse a été de lui dire que je ferai le ménage car le respect est une valeur importante. Je lui ai dit que par contre j\'apprécierai au moins le remboursement des 114.48e qu\'ils m ont pris en supplément sur une facture acquittée. Réponse négative de sa part ne peuvent rien faire. Sur 15jours mes enfants n ont pu aller une seule fois à la piscine aucune valeur humaine. Si vous avez un porte feuille à vider inutilement vous serez au bon endroit.

Andre, na tym kempingu w czerwca 2018

6,4

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Pary

Pas d’eau chaude pendant notre séjour de 4 jours avec notre caravane. Inadmissible pour un camping 5 étoiles. De plus il n’y a pas de transats autour de la piscine. Nous n’y retournerons pas.

menant elisabeth, na tym kempingu w września 2014

8,1

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Seniorzy

camping agréable,facile pour accéder à Bénodet, poubelles hors du camping, ce qui évite les mauvaises odeurs... le restaurant ferme un peu trop tôt!

salomez julien, na tym kempingu w września 2013

8,6

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Seniorzy

Trés beau camping bien situé et propre, le personnel à l'écoute, espace piscine et resto trés sympa, circulation intérieure bien sécurisée.

ROSEMAIN Jacques, na tym kempingu w sierpnia 2013

8,9

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Seniorzy

Super Camping, le seul reproche est que nous étions trop loin des sanitaires. Un seul bloc pour ce grand camping.... il faut prévoir. De plus, c'était la première fois qu'on nous faisait payer à l'arrivée?? Pour le reste très propre, super piscine et accueil correcte.

Vu Viet, na tym kempingu w maja 2013

8,7

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Seniorzy

Camping propre avec des grands emplacements pour camping car. Néanmoins, accès au spa payant nécessitant une réservation au préalable. Wifi payante mais inexistante. Malgré l'intervention d'un technicien du camping, cela proviendrait de mon ordinateur, alors que sur tous les autres campings ça fonctionne très bien. Vidange des cassettes très éloigné des emplacements. Attente trop longue au douche où une partie était fermée malgré les vacances scolaires.

delahousse, na tym kempingu w września 2012

7,6

Tłumaczenie Google

Towarzysze podróży: Seniorzy

Camping luxueux mais qui s'adresse uniquement à des vacanciers qui ont le sommeil lourd et ne sont pas dérangés par des nuits bruyantes, causées par des allez venus des jeunes du camping. Nous avons du fuir ce camping pour retrouver du repos. Période: début septembre

Informacje ogolne

Cena orientacyjna 1
47,30 €
Cena orientacyjna 2
60,30 €
Okres otwarcia
21-04-2018 do 16-09-2018
Powierzchnia
11 ha
Ilość stanowisk przejściowych
60 (80 - 100m2)
Ilość stanowisk stałych
455
Ilość obiektów do wynajęcia
152
Kemping odpowiedni dla niepełnosprawnych
Tak
Eco kemping
Tak

* Udogodnienia wyróżnione grubą czcionką nie są wliczone w cenę noclegu. Należy za nie dodatkowo zapłacić. (Nie oznacza to, że udogodnienia, które nie są wyróżnione grubą czcionką są za darmo!)

Popularne udogodnienia
  • Basen odkryty
    • powierzchnia:200 m2
    • okres:15-05/15-09
  • Basen kryty (ogrzewany)
    • powierzchnia:120 m2
  • Basen tropikalny
  • Zasięg WiFi 80-100%
  • Położony nad morzem (w odl. do 0,5 km)
  • ACSI Club ID akceptowana jako legitymacja
  • Przyczepy stacjonarne
    • ilość:150
Internet
  • Możliwość korzystania z Internetu
  • Zasięg WiFi 80-100%
W recepcji
  • ACSI Club ID akceptowana jako legitymacja
  • Polecana rezerwacja w sezonie
  • Akceptowane karty kredytowe
    • karta kredytowa:mastercard | visacard
  • Możliwość płatnoćci kartą bankową/kartą Ma
  • Defibrylator
  • Recepcja dostępna dla osób niepełnosprawnych
  • Języki, w ktorych można się porozumieć w recepcji (w sezonie)
    • języki:niemiecki | angielski | hiszpański | francuski
Regulamin kempingu
  • Ilość psów poza sezonem (na smyczy)
    • Maks. ilość:2
  • Przyczepa dozwolona
  • Namiot dozwolony
  • Dozwolony dodatkowy (mały) namiot
  • Samochody kempingowe dozwolone
  • Przyczepy kempingowe dwuosiowe dozwolone
  • Grillowanie dozwolone
    • typ grilla:węgiel
  • Dozwolona własna łódź
    • Łódź motorowa (długość: 4 m)
    • Łódź żaglowa (długość: 4 m)
Psy
  • Ilość psów poza sezonem (na smyczy)
    • Maks. ilość:2
  • Psy nie sa dozwolone w sezonie letnim
Sanitariaty
  • Umywalki: ciepła woda
  • Umywalki: zimna woda
  • Ogrzewane zaplecze sanitarne
  • Kabiny z umywalką: ciepła woda
  • Kabiny z umywalką: zimna woda
  • Sanitariaty dla dzieci
  • WC
  • Obecny papier toaletowy
  • Punkt opróżniania toalet chemicznych
  • Kombinacja WC-prysznic (min. 2.15 m x 2.15)
  • Prysznice: ciepła woda
  • Prysznice: zimna woda
  • Zaplecze sanitarne dla niepełnosprawnych w tym samym budynku co dla innych wczasowiczów
  • Krzese?ko pod natrysk (sk?adane lub na kó?kach) wysoko?? oko?o 48 cm
  • Stołówka/restauracja z WC dla osób niepełnosprawnych
  • Babyroom
  • Kran bez przycisku
Grunt i roślinność
  • Stanowiska z cieniem
  • Stanowiska wydzielone
  • Teren trawiasty
Pranie, zmywanie, gotowanie
  • Zlewy do mycia naczyń: ciepła woda
  • Zlewy do mycia naczyń: zimna woda
  • Pralka(i)
  • Zlewy do prania ręcznego: zimna woda
  • Zlewy do prania ręcznego: ciepła woda
  • Suszarka(i) bębnowa
  • Warunki do prasowania
Jedzenie, picie i produkty spożywcze
  • Swiezy chleb dostepny na kempingu
  • Sklep spożywczy z dużym asortymentem
  • Sklep/supermarket jednopoziomowy lub z rampą podjazdową
  • Restauracja (duży wybór)
    • okres:01-06/31-08
  • Stołówka/restauracja jednopoziomowa lub z rampą podjazdową
  • Bar szybkiej obsługi
  • Pizzeria
  • Posiłki na wynos
  • Bar
  • Zamrażarka do elementów chłodzących
Do wynajęcia na kempingu
  • Przyczepy stacjonarne
    • ilość:150
  • Namioty
    • ilość:2
  • Rowery
  • Rowery górskie
  • Sejfy
Pływanie
  • Basen kryty (ogrzewany)
    • powierzchnia:120 m2
  • Basen kryty z rozsuwanym dachem
    • powierzchnia:120 m2
    • Ogrzewany:Tak
  • Basen tropikalny
  • Zjeżdżalnia (> 10 m)
  • Basen bez wyciągu, ale z łagodnie pochylonym dnem i plastikowym wózkiem inwalidzkim
  • Basen odkryty
    • powierzchnia:200 m2
    • okres:15-05/15-09
  • Brodzik dla dzieci (od 1 do 3 lat, <40cm)
    • powierzchnia:20 m2
    • Ogrzewany:Tak
  • Możliwość kąpieli w morzu (w odl. do 0,5 km)
Wellness
  • Sauna
  • Wanna masazowa
  • Laznia parowa
  • Salon Pieknosci
  • Masa&#380;
Plaża
  • Plaża piaszczysta
  • Wybrzeże skaliste
Sporty wodne i rekreacja nad wodą
  • Możliwość wędkowania
  • Windsurfing dozwolony
  • Nurkowanie tuż pod powierzchnią wody
  • Dozwolona własna łódź
    • Łódź motorowa (długość: 4 m)
    • Łódź żaglowa (długość: 4 m)
  • Żeglowanie dozwolone
Dla dzieci
  • Zjeżdżalnia (> 10 m)
  • Plac zabaw dla dzieci (duży)
  • Brodzik dla dzieci (od 1 do 3 lat, <40cm)
    • powierzchnia:20 m2
    • Ogrzewany:Tak
  • Program animacyjny: Dzieci (min. 2x w tygodniu w sezonie)
    • języki:angielski | francuski
    • okres:01-07/31-08
  • Świetlica
  • Wieczorki taneczne
  • Mały dom kultury (przynajmniej 4 razy w tygodniu w sezonie)
    • języki:angielski | francuski
  • Sanitariaty dla dzieci
  • Babyroom
  • Salon gier
Sport i zabawa
  • Stól do tenisa stolowego
  • Wielofunkcyjne boisko sportowe
  • Tenis ziemny
  • Tor do gry w jeu de boule
  • Siłownia
  • Pole golfowe w niewielkiej odległości (do 10 km)
    • odległość:5 km
    • ilość:18
Rekreacja (dorośli)
  • Program animacyjny: Doro?li (min. 2x w tygodniu w sezonie)
    • języki:angielski | francuski
    • okres:01-07/31-08
  • Możliwość wędkowania
  • Trasy rowerowe rozpoczynające się na kempingu
    • ciężar:lekki
  • Oznakowane szlaki turystyczne przy kempingu
    • ciężar:lekki
  • Świetlica
  • Bilard
  • TV
  • Salon gier
Położenie kempingu
  • Położony nad morzem (w odl. do 0,5 km)
  • Odległość od morza (do 10 km)
    • odległość:0,05 km
  • Panorama
  • Sklepy w odległości %s km
    • odległość:1 km
Dla kamperów
  • Samochody kempingowe dozwolone
  • Specjalne udogodnienia dla samochodów kempingowych
  • Odpowiedni równiez dla kamperów > 8 m oraz > 4 t
    • długość:9
    • masa:4500 kg
Udogodnienia przy stanowisku
  • Woda z kranu na miejscu lub w pobliżu (do 15 m)
  • Możliwe podłączenie do prądu do %s A
    • Mak. prąd:10 ampère
Osoby niepełnosprawne
  • Ewentualne zawiasy sprężynowe zamykające drzwi o małym nacisku (3-4 kg)
  • Kombinacja WC-prysznic (min. 2.15 m x 2.15)
  • Zaplecze sanitarne dla niepełnosprawnych w tym samym budynku co dla innych wczasowiczów
  • Krzese?ko pod natrysk (sk?adane lub na kó?kach) wysoko?? oko?o 48 cm
  • Specjalne miejsca do parkowania dla osób niepełnosprawnych
  • Stołówka/restauracja jednopoziomowa lub z rampą podjazdową
  • Stołówka/restauracja z WC dla osób niepełnosprawnych
  • Sklep/supermarket jednopoziomowy lub z rampą podjazdową
  • Basen bez wyciągu, ale z łagodnie pochylonym dnem i plastikowym wózkiem inwalidzkim
  • Kran bez przycisku
  • Recepcja dost&#281;pna dla osób niepe&#322;nosprawnych
Rozmaitości
  • Oświetlone ścieżki i drogi
  • Teren strzezony
  • Spokojnie w dzień i w nocy
  • Tymczasowe stanowiska poza kempingiem z prądem
    • ilość:4
  • Specjalne miejsca do parkowania dla osób niepełnosprawnych
  • Ewentualne zawiasy sprężynowe zamykające drzwi o małym nacisku (3-4 kg)
Address & Route

Chcesz zarezerwować miejsce na Sunêlia L'Escale Saint-Gilles lub otrzymać więcej informacji? Możesz to zrobić korzystając z poniższych danych.

  • Sunêlia L'Escale Saint-Gilles
    Corniche de la Mer
    29950 / Bénodet
    Francja

  • Pobierz współrzędne GPS
    Select your navigation system:

     
    • TomTom (ov2)
    • Garmin (gpx)
    • CSV
  • Google routeplanner
    Współrzędne:

    47°51'45"N 4°5'43"W
  • Uwaga! Od 13 lipca 2015 roku dla wielu francuskich kempingów wprowadzono zakaz ustawiania własnych drogowskazów. W celu znalezienia kempingu skorzystaj najlepiej ze współrzędnych GPS.

  • Kontakt

Skontaktuj się

Pokaż na mapie
Ładuj
The weather on this campsite

Prognoza pogody

Niedz.

16 / 12

 

Pon.

17 / 12

 

Wt.

18 / 12

 

Śr.

19 / 12

 

Czw.

20 / 12

 

Pt.

21 / 12

 

Sob.

22 / 12

 
Max. 10.5° 12.3° 12.5° 10.9° 10.9° 12.7° 12.8°
Min. 6.9° 6.1° 9.9° 6.2° 8.3° 9.5°
Opady 95% 60% 95% 65% 80% 85% 80%
Kierunek wiatru Z Płd Płd Z Z Płd-Z Płd-Z
Siła wiatru 3 4 5 4 3 4 4

Średnia temperatura

Klimat

Względna wilgotność Suma opadów (mm) Godziny słoneczne
Sty 88% 116 2
Lut 86% 53 3
Mar 84% 90 4
Kwi 83% 114 4
Maj 80% 81 6
Cze 78% 48 7
Lip 79% 59 7
Sie 80% 62 7
Wrz 82% 74 6
Paź 86% 103 3
Lis 85% 152 3
Gru 87% 188 3
Weeronline
Prośba o informacje

ACSI Eurocampings wyśle Twoje pytanie na "Sunêlia L'Escale Saint-Gilles".

Uwaga! Wysyłasz pytanie o informacje. Za pomocą tego formularza nie można dokonać rezerwacji. Od teraz masz bezpośredni kontakt z kempingiem. ACSI Eurocampings nie ma wpływu na jego przebieg.

1 Prośba o informacje Co chcesz zrobić?
Zadaj pytanie:
(w języku kraju, w którym leży kemping lub po angielsku)
2 Twoje dane

3 Twoje pytanie
W jakim języku chcesz otrzymać odpowiedź? Uwaga: kemping może nie spełnić tej prośby.